Tabaka Magnet, Çift Taraflı Bantla Yapışkanlı Magnet Yapılabilir Mi

Tabaka magnet çift taraflı bantla yapışkanlı magnet yapılabilir mi, tabaka magnet, tabaka magnetler, yapışkanlı magnetler, çift taraflı bant

Tabaka Magnet, Çift Taraflı Bantla Yapışkanlı Magnet Yapılabilir Mi?

Tabaka magnet çift taraflı bantla yapışkanlı magnet yapılabilir mi sorusunu üzerine düşünelim. Kendinden yapışkanlı magnetler, normal tabaka magnetin arkasına çift taraflı bant sıvanması şeklinde imal edilmektedir. Dolayısıyla eğer siz normal tabaka magnet alarak arkasına çift taraflı bant sıvarsanız mantığa göre aynı sonucu alabilmeniz gerekmektedir. Yani tabaka magnet çift taraflı bantla yapışkanlı magnet yapılabilir mi sorusuna evet diyeceğiz. Ancak bu uygulamanın sonucu çoğu zaman umduğunuz gibi olmayabilir! Bunun gerekçesi bandın kalitesiyle ilgilidir. Her koli bandı veya çift taraflı bant aynı değildir. Ürünün hammaddesine, imalat tarzına ve üretim sırasında gösterilen özene göre bantların kalitesi değişir.

 

Hadi koli bandı ve çift taraflı bant konusunu biraz açalım. Koli bantlarında tutkal olarak iki değişik hammade kullanılmaktadır. Bunlardan birincisi hot-melt, ikincisi ise akrilik yapıştırıcıdır. Özel ihtiyaca yönelik değişik hammaddelerden üretilmiş koli bantları da vardır ancak fiyatları çok daha yüksektir. Dolayısıyla piyasada satılan ve koli bandı veya çift taraflı bant olarak aldığınız ürünler ya akrilik ya da hot-melt yapıştırıcı içermektedir. Hot-melt yapışma gücü bakımından akrilik bantlara göre daha güçlüdür.

 

Yerli imalat koli bantlarında genellikle hot-melt kullanılmaktadır. Uzakdoğu ise genellikle bant üretiminde akrilik tutkal kullanır. Akrilik tutkalda tutkalın kalitesi çok önemlidir. Eğer hammadde az kullanıldıysa veya bandın imalat sürecinde tutkalın nemi iyice alınmadıysa büyük sıkıntılar yaşatır.

 

Türkiye’ye ithal olarak gelen koli bantlarında genellikle sorunlar yaşanabilmektedir. Bunun gerekçesi piyasadaki kıran kırana fiyat rekabeti sebebiyle ithalatçıların ucuz mala tenezzül etmesi olabileceği gibi, bant üreticisi firmanın tutkalı kurutmak için gereken zamandan daha kısa sürede bu işi halletmesidir. Kurutma işlemi üretim bandındaki fanlardan sıcak hava üfürme şeklinde yapılır ve enerji sarfiyatı koli bandı üretiminde ana maliyetlerden biridir. Bu büyük parantezi kapattıktan sonra tekrar konumuza dönelim. Tabaka magnet çift taraflı bantla yapışkanlı magnet yapılabilir mi, diyorduk. Eğer tabaka magnetinizin tek yüzüne çift taraflı bandı kendiniz sıvarsanır, bu bandı iç piyasadan temin edeceksiniz ve işte yukarıda detaylandırdığımız sorunlar dolayısıyla bandınız pek de iyi sonuç vermeyecektir.

 

Kağıt ve türevi ürünlerin yapıştırılması sırasında nisbeten daha iyi sonuç alabilseniz de özellikle kağıt dışı ürünlere yapıştırıldığı zaman sıkıntılar daha da büyüyecektir. Bizlerin ithalatını gerçekleştirdiğimiz yapışkanlı magnetlerin üzerindeki çift taraflı bantlar ise değişik kullanım sahalarına göre tasarlandığı için ortalamanın çok üzerinde bir kaliteye sahiptir. Kâğıt ve türevi malzemelere etkin yapışmasının yanı sıra diğer malzemeler için de rahatlıkla kullanılabilmektedir.

 

Peki, iç piyasadan bir kuruluştan sipariş ettiğim yapışkanlı magnetin bantlama işlemi yine iç piyasadan alınmış bir bantla yapılmışsa bunu nasıl anlarım diye soruyorsanız eğer, aldığınız ürünün üzerindeki çift taraflı bandın muhafaza kağıdına bakın. Sarı ise ürün yerli demektir! En azından şimdilik böyle! Böylece tabaka magnet çift taraflı bantla yapışkanlı magnet yapılabilir mi sorusunun cevabını almış bulunuyoruz.

İlk.com.tr İletişim

İhtiyacınıza & Hizmet Alanınıza En Uygun

Yapışkanlı Magnetler

Bizden Teklif Alın (0212) 438 05 16

Şirket, kurum, dernek, okul, parti vb. kurumlar için yapışkanlı magnet ürünlerini en iyi şekilde sunarız. Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Teklif İsteyin

HAKKIMIZDA


Magnet ve mıknatıslı ürünlerde zengin çeşit ve ölçü seçeneklerimizle 2006 yılından beri hizmetinizdeyiz. Promosyon amaçlı magnetlerden, özel tasarım projelere her tür magnet mıknatıs ihtiyacınıza ‘yüksek kalite ve uygun fiyat’ ilkemizle yanıt veriyoruz. Ürünlerimiz N71 sertifikalıdır ve sağlık test raporlarına sahiptir. Buzdolabı magneti ve mıknatıs sektörünün lider tabaka ve rulo magnet tedarikçisi İlk Promosyon ve Matbaa Malzemeleri Ltd Şti sizlere en uygun fiyat ve yüksek kalite ile hizmet vermeye devam ediyor. 2006 yılından beri matbaaları, promosyon üreticilerini ve amatör kullanıcıları magnet ve mıknatısın zengin çeşitleri ile tanıştırırken, magnette trendi belirledik. Türkiye’nin en güçlü ve çeşit bakımından zengin stok hacmine sahip magnet mıknatıs hammadde ithalatçısı olarak, tabaka ve rulo magnet yanı sıra manyetik kategoriye dahil ürünlerimizi yurtdışına da ihraç ediyoruz. Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Sırbistan, Yunanistan, Makedonya, Azerbaycan, Kıbrıs ve Ukrayna’da ağırlıklı olarak tercih edilen magnet toptancısıyız.