NdFeB Magnetlerin Kullanım Alanları Nelerdir

ndfeb magnetlerin kullanım alanları nelerdir, ndfeb magnet, NdFeB magnetler, NdFeB mıknatıs, NdFeB mıknatıslar, neodyum mıknatıs, neodyum magnet, neodimyum, kalıcı mıknatıs, magnet, mıknatıs, magnet çeşitleri

NdFeB Magnetlerin Kullanım Alanları Nelerdir

Neodimyum elementinden yapılan neodyum mıknatıs (İngilizce neodymium magnet) en güçlü mıknatıs çeşididir. En güçlü mıknatıs unvanını elinden düşürmeyen NdFeB mıknatıslar, NdFeB magnetler veya diğer adıyla süper neodyum mıknatıslar nadir bulunan ve çekim gücü en yüksek olan mıknatıslardır. Peki NdFeB magnetlerin kullanım alanları nelerdir? Doğru kullanılmadığında ciddi tehlikeler doğurabilen NdFeB mıknatısların kullanım alanları oldukça geniştir. Mesela elinizde tuttuğunuz telefonunuzda NdFeB mıknatıslardan yararlanılmıştır. Bir arabayı kaldırabilecek derecede güçlü bir manyetik gücü olan neodyum mıknatısların kullanımına da özen gösterilmelidir. NdFeB magnetler metalik bir görünüme sahiptir.

 

Yağ filtresi üreticileri, filtrelerin yağdaki demir tozlarını ve metal parçalarını daha etkili bir şekilde ayrıştırılması için NdFeB mıknatıslardan yararlanmaktadır. NdFeB magnetlerin kullanım alanları nelerdir? Sağlık sektörü neodimyum mıknatısların kullanıldığı bir başka alandır. Bu kalıcı mıknatısların iyileştirme etkisi olduğu için şifalı mıknatıslar olarak bilinirler. Neodyum mıknatıslar ayrıca MR cihazı gibi manyetik tarama ve görüntüleme yapan cihazların üretiminde kullanılmaktadır.

 

Neodyum magnetler fazla kuvvete sahip olmalarına rağmen boyut olarak, gerektiğinde istenilen yere taşınmalarına olanak sağlayacak kadar küçüktürler. Ayrıca, oyuncak firmaları küçüklüğü dolayısıyla bu mıknatısı çocuklar ve yetişkinler için geliştirdikleri oyuncaklarda kullanırlar. NdFeB mıknatısların çeşitli şekillerde oyuncak olarak kullanılanları da mevcuttur. Neodymium’u diğer mıknatıslardan ayıran pek çok özellik vardır. Ayrıca, NdFeB mıknatıslar daha hesaplıdır.

 

Süper neodyum magnetler ısı ile ilgili uygulamalarda düşük çalışma sıcaklığı gerektirir. Eğer sıcaklık yüksek bir dereceye ayarlanırsa zarar verecek derecede alev alabilirler. İlk Magnet olarak NdFeB mıknatısların gücünü kalitemizle birleştirerek magnet mıknatısta devrim yaşatıyoruz.

İlk.com.tr İletişim

İhtiyacınıza & Hizmet Alanınıza En Uygun

NdFeB Magnetler İçin

Bizden Teklif Alın (0212) 438 05 16

Şirket, kurum, dernek, okul, parti vb. kurumlar için rozet mıknatıs ürünlerini en iyi şekilde sunarız. Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Teklif İsteyin

HAKKIMIZDA


Magnet ve mıknatıslı ürünlerde zengin çeşit ve ölçü seçeneklerimizle 2006 yılından beri hizmetinizdeyiz. Promosyon amaçlı magnetlerden, özel tasarım projelere her tür magnet mıknatıs ihtiyacınıza ‘yüksek kalite ve uygun fiyat’ ilkemizle yanıt veriyoruz. Ürünlerimiz N71 sertifikalıdır ve sağlık test raporlarına sahiptir. Buzdolabı magneti ve mıknatıs sektörünün lider tabaka ve rulo magnet tedarikçisi İlk Promosyon ve Matbaa Malzemeleri Ltd Şti sizlere en uygun fiyat ve yüksek kalite ile hizmet vermeye devam ediyor. 2006 yılından beri matbaaları, promosyon üreticilerini ve amatör kullanıcıları magnet ve mıknatısın zengin çeşitleri ile tanıştırırken, magnette trendi belirledik. Türkiye’nin en güçlü ve çeşit bakımından zengin stok hacmine sahip magnet mıknatıs hammadde ithalatçısı olarak, tabaka ve rulo magnet yanı sıra manyetik kategoriye dahil ürünlerimizi yurtdışına da ihraç ediyoruz. Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Sırbistan, Yunanistan, Makedonya, Azerbaycan, Kıbrıs ve Ukrayna’da ağırlıklı olarak tercih edilen magnet toptancısıyız.