Neodyum Mıknatıs ve Normal Mıknatıs Arasındaki Fark Nedir

neodyum mıknatıs ve normal mıknatıs arasındaki fark nedir,  neodimyum, neodyum mıknatıs, neodyum mıknatıslar, neodymium magnet, neodyum magnet, magnet toptan, toptan magnet

Neodyum Mıknatıs ve Normal Mıknatıs Arasındaki Fark Nedir

Neodimyum elementinden yapılan neodyum mıknatıs (İngilizce neodymium magnet) en güçlü mıknatıs çeşididir. Neodyum mıknatıslar en güçlü manyetik alana sahip mıknatıslardır. Manyetik gücü çok fazla olan neodyum mıknatıslar yüksek şiddette manyetik alan gerektiren işlerde kullanılır. Bir neodyum mıknatıs, boyutundan 1.300 kat daha fazla ağırlığı taşıyabilir. Bu nedenle neodyum mıknatıslar boyutlarına bakıldığında çok güçlüdürler. Neodyum mıknatıslar diğer mıknatısların arasında yüksek manyetik gücü, küçük ebatları ve günlük hayatın birçok farklı alanında olmazsa olmaz rolleriyle öne çıkar.

 

Neodyum mıknatıslar ile çalışırken dikkatli olmak göz ardı edilemeyecek bir husustur. Çok yüksek manyetik güce sahip oldukları için insan vücudunda bulunan elektronik cihazları bozabilir, parçalanma durumunda cilde zarar verebilir, hatta kemiklerin kırılmasına bile sebep olabilir.

 

Neodyum mıknatıslar diğer mıknatıslara göre daha az dirençli fakat çekim gücü çok daha yüksektir. Yeryüzünde çok nadir olarak bulunan neodyum mıknatısların üretimini yapmak için özel bir teknoloji ve bu teknolojiyi kullanmak için de özel izinler alınması gerekmektedir. Kırılgan yapıda olan neodyum mıknatıslar genellikle farklı maddelerle kaplanır. Kullanım alanlarına göre değişiklik gösteren neodyum mıknatıslar, çinko, gümüş, nikel, krom epoksi veya altınla kaplanabilir. Neodyum mıknatısların kaplamasıyla ilgili daha fazla bilig için bkz: NdFeB (Neodyum) Mıknatıslarda Kaplamanın Nikel, Krom veya Çinko Olmasının Önemi Nedir

 

Neodyum mıknatısların manyetik gücü kalıcıdır. Dünyadaki en güçlü ve en kalıcı mıknatıs özelliğine sahip neodyum mıknatısları, geçici mıknatıslar gibi bir manyetik alanın içerisindeyken mıknatıs gibi hareket etme özelliğine sahip değildir. Neodyum mıknatısların gücünden bugün dünyada endüstriden tıbba kadar bir çok alanda yararlanılmaktadır.

İlk.com.tr İletişim

İhtiyacınıza & Hizmet Alanınıza En Uygun

Neodyum Mıknatıslar İçin

Bizden Teklif Alın (0212) 438 05 16

Şirket, kurum, dernek, okul, parti vb. kurumlar için neodyum mıknatıs ürünlerini en iyi şekilde sunarız. Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Teklif İsteyin

HAKKIMIZDA


Magnet ve mıknatıslı ürünlerde zengin çeşit ve ölçü seçeneklerimizle 2006 yılından beri hizmetinizdeyiz. Promosyon amaçlı magnetlerden, özel tasarım projelere her tür magnet mıknatıs ihtiyacınıza ‘yüksek kalite ve uygun fiyat’ ilkemizle yanıt veriyoruz. Ürünlerimiz N71 sertifikalıdır ve sağlık test raporlarına sahiptir. Buzdolabı magneti ve mıknatıs sektörünün lider tabaka ve rulo magnet tedarikçisi İlk Promosyon ve Matbaa Malzemeleri Ltd Şti sizlere en uygun fiyat ve yüksek kalite ile hizmet vermeye devam ediyor. 2006 yılından beri matbaaları, promosyon üreticilerini ve amatör kullanıcıları magnet ve mıknatısın zengin çeşitleri ile tanıştırırken, magnette trendi belirledik. Türkiye’nin en güçlü ve çeşit bakımından zengin stok hacmine sahip magnet mıknatıs hammadde ithalatçısı olarak, tabaka ve rulo magnet yanı sıra manyetik kategoriye dahil ürünlerimizi yurtdışına da ihraç ediyoruz. Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Sırbistan, Yunanistan, Makedonya, Azerbaycan, Kıbrıs ve Ukrayna’da ağırlıklı olarak tercih edilen magnet toptancısıyız.