Neodyum Mıknatısların Yapıştırılma Yöntemleri

neodyum mıknatısların yapıştırılma yöntemleri, neodyum mıknatıslar, neodimyum, mıknatıs yapıştırma, magnet yapıştırma, magnet mıknatıs

Neodyum Mıknatısların Yapıştırılma Yöntemleri

Neodyum mıknatısların yapıştırılma yöntemleri genel olarak neodyum mıknatısların kullanıldığı yerlerde tutkal veya diğer yapıştırıcıların kullanılması şeklindedir. Fakat bu konuyla ilgili kullanıcıların aklına farklı sorular gelmektedir. Bu yüzden neodyum mıknatısların herhangi bir kaza olmadan neodyum mıknatısların yapıştırılma yöntemlerinin nasıl olması gerektiğini anlatacağız.

 

Yüzeyin Temizliği

Neodyum mıknatısların yapıştırılma yöntemleri öncesinde öncelikle herkesin bildiği gibi bütün yapıştırıcılarda “kullanmadan önce yüzeyi iyice temizleyin” uyarısı vardır. Çünkü yüzey ne kadar temiz olursa yapıştırıcı etkisini o kadar iyi gösterir ve kalıcı olur. Herhangi bir kir veya parmak izi bile yapıştırıcının etkisini azaltabilir. Neodyum mıknatısların yapıştırılma yöntemleri için izopropil alkole batırılmış kumaş veya bir bez parçasını yüzeyi temizlemek için kullanabilirsiniz. Ayrıca yine yüzey temizlemek için alkol veya asetondan yapılma birtakım kimyasallar da bulunmaktadır.

 

Pürüzsüz Bir Yüzey

Neodyum mıknatısların yapıştırılma yöntemleri içinde çelik veya alüminyum gibi diğer maddeler için alınan yapıştırıcıların üzerinde “kullanmadan önce yüzeyi pürüzsüz hale getirin” yazar. Genel olarak neodymium mıknatıslar için özel olarak bir kullanım şekli belirtilmediği için metaller için önerilen kullanım şeklini uygulayabilirsiniz. Neodyum mıknatısların yapıştırılma yöntemleri için bu iki ön hazırlık çok önemlidir.

 
  • Yağ içermeyen, aseton veya izopropil alkol içeren bir maddeyle yüzeyi iyice temizleyin.
  • Aşındırıcı bir zımpara ile yüzeyi temiz bir şekilde zımparalayın.
 

Yapıştırıcı uygulanmadan önce yüzeyin tırtıklı olması önemlidir. Neodyum mıknatısların yapıştırılma yöntemleri olarak hafif bir zımpara ile yüzeyi tırtıklı hale getirin. Bu işlem bittikten sonra mıknatısların yüzeylerini temizleyin.

 

Neodyum Mıknatıslarda Hangi Yapıştırıcı Kullanılmalı?

Neodyum mıknatısları yapıştırmak için kullanılan birçok yapıştırıcı türü vardır. Neodyum mıknatısların yapıştırılma yöntemlerinin doğru uygulanabilmesi için doğru yapıştırıcı seçilmelidir. Bunlardan bazıları aşağıdadır.

 
  • JB Weld
  • Slikon yapıştırıcılar
  • Liquid Nails: Sıvı çivi olarak da bilinen bir yapıştırıcıdır.
  • Üretan yapıştırıcılar
  • Çift Taraflı Bant: Küçük mıknatıslar için kullanılabilir ancak büyük mıknatıslar için kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Cyanoarcylate: Süper tutkal olarak da bilinen bir yapıştırıcı türüdür.
  • Epoksi: Plastik bir yapıştırıcı türüdür. Yapıştırma işleminden sonra katılaşma süresine dikkat edilmelidir.
 

Neodyum Mıknatıslarda Hangi Yapıştırıcı Kullanılmamalı?

Neodyum mıknatısların yapıştırılma yöntemleri içinde kaçınılması gereken yapıştırıcı türleri vardır. Neodyum mıknatısları yapıştırmak için kesinlikle slikon veya sıcak tutkal tabancası kullanılmamalıdır. Bu yapıştırıcılar diğer bütün maddelerde yüksek başarı gösterse de mıknatısları olumsuz etkilemektedir. Düşük sıcaklıkta olan slikon tabancaları bile mıknatısların en yüksek çalışma sıcaklığından daha fazla sıcaklığa sahiptirler.


 
İlk.com.tr İletişim

İhtiyacınıza & Hizmet Alanınıza En Uygun

Neodyum Mıknatıslar İçin

Bizden Teklif Alın (0212) 438 05 16

Şirket, kurum, dernek, okul, parti vb. kurumlar için rozet mıknatıs ürünlerini en iyi şekilde sunarız. Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Teklif İsteyin

HAKKIMIZDA


Magnet ve mıknatıslı ürünlerde zengin çeşit ve ölçü seçeneklerimizle 2006 yılından beri hizmetinizdeyiz. Promosyon amaçlı magnetlerden, özel tasarım projelere her tür magnet mıknatıs ihtiyacınıza ‘yüksek kalite ve uygun fiyat’ ilkemizle yanıt veriyoruz. Ürünlerimiz N71 sertifikalıdır ve sağlık test raporlarına sahiptir. Buzdolabı magneti ve mıknatıs sektörünün lider tabaka ve rulo magnet tedarikçisi İlk Promosyon ve Matbaa Malzemeleri Ltd Şti sizlere en uygun fiyat ve yüksek kalite ile hizmet vermeye devam ediyor. 2006 yılından beri matbaaları, promosyon üreticilerini ve amatör kullanıcıları magnet ve mıknatısın zengin çeşitleri ile tanıştırırken, magnette trendi belirledik. Türkiye’nin en güçlü ve çeşit bakımından zengin stok hacmine sahip magnet mıknatıs hammadde ithalatçısı olarak, tabaka ve rulo magnet yanı sıra manyetik kategoriye dahil ürünlerimizi yurtdışına da ihraç ediyoruz. Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Sırbistan, Yunanistan, Makedonya, Azerbaycan, Kıbrıs ve Ukrayna’da ağırlıklı olarak tercih edilen magnet toptancısıyız.