Mıknatıs Nerelerde Kullanılır?

mıknatıs nerelerde kullanılır, mıknatısın kullanıldığı yerler nerelerdir, mıknatıs, mıknatıs nedir, mıknatıs çeşitleri, magnet mıknatıs

Mıknatıs Nerelerde Kullanılır

Demir veya çelik tozu taneciklerini çekebilen ve bulunduğu çevrede bir manyetik alan oluşturmakta olan cisimlere mıknatıs, diğer adıyla magnet denmektedir. Mıknatısın özgül ağırlığı 2.7 gr/cm3 olup kuzey ve güney olmak üzere iki kutup bulunmaktadır. Mıknatıs bakır ve alüminyum gibi yani metal olmayan maddelere etki etmemektedir. Mıknatıs nerelerde kullanılır diye düşünürken günümüz dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu fark etmek hiç de güç olmayacaktır.

 

Mıknatısın Kullanıldığı Yerler

  • Mıknatıs nerelerde kullanılır sorusuna ilk olarak verilecek yanıt, mıknatısların ilk kullanıldığı yer olan pusulalardır. Pusulanın gövdesinde yer alan üzerinden dönebilecek boyutta küçük bir mıknatıs vardır.
  • Buzdolabı kapaklarında, buzdolabı magnetlerinde, duşakabin kapaklarında, çanta kapaklarında vd. bütün kapatma ihtiyacı olan eşyalarda kullanılarak kapanma işleminin daha sağlam olmasını sağlamaktadır
  • Mıknatıs nerelerde kullanılır sorusu hayatın pek çok farklı alanında görülür. Mıknatıslar, elektro mıknatıslı vinçlerde kullanılmaktadır. Elektrik akımının etkisiyle mıknatısların özelliklerini üzerinde taşımaktadırlar. Elektro mıknatıslı vinçler, hurda malzemelerinden demiri ayırmak için, hurda otomobillerin yüklenmesi ve boşaltılmasında kullanılmaktadırlar.
  • Diğer teknolojik cihazlar olan cep telefonu, telgraf, kapı zilleri, kredi ve ATM kartları ve elektrik motorları gibi cihazlar da mıknatıs ile çalışmaktadır.
  • Mıknatıs nerelerde kullanılır? Elektrik santrallerinde jeneratörlerde elektrik üretmek için kullanılmaktadır. Elektrik jeneratörü bir mıknatısın içinde sarılı iletkenler tellerin dönmesi ile elektrik akımı üreten makinedir.
  • Hoparlör ve mikrofon gibi ses cihazlarında da mıknatıs kullanılmaktadır.
  • Hızlı manyetik trenler elektro mıknatıs özelliğine göre oluşturulmuştur. Maglev tren olarak da bilinen trenlerde, iki mıknatısın birinin manyetik itme etkisiyle diğeri havada durabilir. Maglev trenler genel olarak bu şekilde çalışır ve bu trenlerin altında mıknatıs bulunmaktadır.
  • Elektromıknatısların diğer kullanım alanları alarmlar, elektrik ile çalışan otomatik cihazlar, CD yazıcıları, arabaların sinyal sistemleri, akım ölçen cihazlar, merdiven otomatikleri vd. elektrikle çalışın bütün sistemlerde elektromıknatıs yani mıknatıs kullanılmaktadır.
  • Çöplerin içinde bulunan metaller mıknatıs kullanılarak ayrılır.
  • Elektronik cihazların yapımında kullanılmaktadır. Bunlardan bazıları radyo, televizyon, bilgisayar malzemeleri harddisk, floppy disk vd... Bu gibi cihazları mıknatıs ile temasında bozulmalara yol açtığı bilinmektedir. Cep telefonu, banka kartları, bilgisayar gibi cihazları mıknatıslardan uzak tutunuz.
 

Mıknatıs nerelerde kullanılır, mıknatısın kullanıldığı yerler özetle bu şekilde olup daha da detaya inilerek daha farklı kullanım alanları bulunabilir. Özetle bu bilgiler yeterlidir. Sonuç olarak mıknatıslar günümüz dünyasının vazgeçilmez unsurlarından biridir ve pek çok farklı alanda kullanılabilir.

İlk.com.tr İletişim

İhtiyacınıza & Hizmet Alanınıza En Uygun

Magnet Mıknatıs

Bizden Teklif Alın (0212) 438 05 16

Şirket, kurum, dernek, okul, parti vb. kurumlar için rozet mıknatıs ürünlerini en iyi şekilde sunarız. Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Teklif İsteyin

HAKKIMIZDA


Magnet ve mıknatıslı ürünlerde zengin çeşit ve ölçü seçeneklerimizle 2006 yılından beri hizmetinizdeyiz. Promosyon amaçlı magnetlerden, özel tasarım projelere her tür magnet mıknatıs ihtiyacınıza ‘yüksek kalite ve uygun fiyat’ ilkemizle yanıt veriyoruz. Ürünlerimiz N71 sertifikalıdır ve sağlık test raporlarına sahiptir. Buzdolabı magneti ve mıknatıs sektörünün lider tabaka ve rulo magnet tedarikçisi İlk Promosyon ve Matbaa Malzemeleri Ltd Şti sizlere en uygun fiyat ve yüksek kalite ile hizmet vermeye devam ediyor. 2006 yılından beri matbaaları, promosyon üreticilerini ve amatör kullanıcıları magnet ve mıknatısın zengin çeşitleri ile tanıştırırken, magnette trendi belirledik. Türkiye’nin en güçlü ve çeşit bakımından zengin stok hacmine sahip magnet mıknatıs hammadde ithalatçısı olarak, tabaka ve rulo magnet yanı sıra manyetik kategoriye dahil ürünlerimizi yurtdışına da ihraç ediyoruz. Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Sırbistan, Yunanistan, Makedonya, Azerbaycan, Kıbrıs ve Ukrayna’da ağırlıklı olarak tercih edilen magnet toptancısıyız.