Mıknatıs Yapımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

mıknatısın kullanım alanları, magnet mıknatısın yapımı, mıknatısın yapılışı

Mıknatıs Yapımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mıknatıs yapımı hakkında bilmeniz gerekenler kısmına geçmeden önce mıknatıs ile ilgili bildiklerimizi kısaca hatırlayalım. Demir veya çelik tozu taneciklerini çekebilen ve bulunduğu çevrede bir manyetik alan oluşturmakta olan cisimlere mıknatıs, diğer adıyla magnet denmektedir. Bir mıknatısta kuzey ve güney olmak üzere iki kutup bulunmaktadır. Mıknatıs yapımı hakkında bilmeniz gerekenler konusunda ilginizi çekebilecek bir özellik, mıknatısın kırılma durumlarında bile yine kuzey ve güney kutuplarının kesinlikle bozulmaması ve bu kutuplar kırılan kısımlarda bulunmaya devam etmesidir.

 

Mıknatıs yapımı hakkında bilmeniz gerekenler konusunda mıknatısın ilk defa nerede nasıl bulunduğuna da kısaca bakalım. Mıknatıs özellikle İsveç’te, Cezayir’de ve Ural Dağlarında elde edilen bazı gök taşlarına ait kalıntılarda ve dünyanın çeşitli yerlerinde dağınık olarak bulunabilmektedir. Bu mıknatıslar doğal olup kendiliğinden oluşan saf mıknatıslardır. Fakat elde edilen doğal mıknatıslar dışında, su eklenmiş ve özel çeliklerden yapılma mıknatıslar da bulunmaktadır. İlk Magnet de bu tür doğal mıknatıslar ile sizlere doğal mıknatıs türleri hazırladı ve hizmetinize sundu.

 

Mıknatıs Yapımı

Mıknatıslardan elde edilen bu tür çelikler karbonun çözülmesi ile yaklaşık olarak 800 santigrat derecesinde ısıtılmakta, daha sonra da elde edilen ostenizin 260 santigrat derecesinden bozulmaması için hızlıca soğutulmaktadır. Yapılan bu işlemler sıcaklığın düşürülmesi ile yalnızca martenstin yani demir içerisinde demir karbür çözeltisi elde edilmesi sağlanmaktadır. Sözü edilen bu cisimler mıknatısın yapımının temelinde kullanılmaktadır. Bu tür özel çeliklerin, kobalt bakımından %35 daha zengin olduğunu da belirtmek gerekir. Mıknatıs yapımı hakkında bilmeniz gerekenler içinde en önemlileri, biraz teknik detaylarla birlikte bu şekilde bilinmektedir.

 

Mıknatısın Yapımında Kullanılan Malzemeler

Mıknatıs yapımı hakkında bilmeniz gerekenler arasında değinilmesi gereken bir konu da malzemedir. Mıknatısın yapımında kullanılan önemli kullanım malzemelerinden yalnızca biri alnicodur. Alnico, genel olarak kobalt %30 veya 35, nikel ve alüminyum %8 maddelinden oluşmaktadır. Bunlara ek olarak mıknatıslığın giderilmesi oldukça zor olan baryum ferrit ya da kobalt ferrit, eski olan mıknatıslara göre daha çok kullanılmaktadır. Ferritlerin ömrü kısalmaz aynı zamanda da son derece güvenilirdirler. Bu durum sözü edilen maddelerin uçak, otomobil gibi önemli yeri olan alanlarda kullanılmasını sağlamaktadır. Bu tür maddelere kauçuk veya plastik bir madde katılması halinde bükülgen mıknatıslar elde edilmektedir. Mıknatıs yapımı hakkında bilmeniz gerekenler arasında bükülebilen mıknatısların nasıl elde edildiği öğrenmek umarız ilginizi çekmiştir.

İlk.com.tr İletişim

İhtiyacınıza & Hizmet Alanınıza En Uygun

Magnet Mıknatıslar İçin

Bizden Teklif Alın (0212) 438 05 16

Şirket, kurum, dernek, okul, parti vb. kurumlar için rozet mıknatıs ürünlerini en iyi şekilde sunarız. Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Teklif İsteyin

HAKKIMIZDA


Magnet ve mıknatıslı ürünlerde zengin çeşit ve ölçü seçeneklerimizle 2006 yılından beri hizmetinizdeyiz. Promosyon amaçlı magnetlerden, özel tasarım projelere her tür magnet mıknatıs ihtiyacınıza ‘yüksek kalite ve uygun fiyat’ ilkemizle yanıt veriyoruz. Ürünlerimiz N71 sertifikalıdır ve sağlık test raporlarına sahiptir. Buzdolabı magneti ve mıknatıs sektörünün lider tabaka ve rulo magnet tedarikçisi İlk Promosyon ve Matbaa Malzemeleri Ltd Şti sizlere en uygun fiyat ve yüksek kalite ile hizmet vermeye devam ediyor. 2006 yılından beri matbaaları, promosyon üreticilerini ve amatör kullanıcıları magnet ve mıknatısın zengin çeşitleri ile tanıştırırken, magnette trendi belirledik. Türkiye’nin en güçlü ve çeşit bakımından zengin stok hacmine sahip magnet mıknatıs hammadde ithalatçısı olarak, tabaka ve rulo magnet yanı sıra manyetik kategoriye dahil ürünlerimizi yurtdışına da ihraç ediyoruz. Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Sırbistan, Yunanistan, Makedonya, Azerbaycan, Kıbrıs ve Ukrayna’da ağırlıklı olarak tercih edilen magnet toptancısıyız.