Buzdolabı Magneti İmalatı Nasıl Yapılır?

buzdolabı magneti imalatı nasıl yapılır, buzdolabı magneti nasıl yapılır, buzdolabı magneti, tabaka magnet

Buzdolabı Magneti İmalatı Nasıl Yapılır

Buzdolabı magneti artık firmaların vazgeçilmez promosyon ve tanıtım ürünleri arasına girdi. Peki, buzdolabı magneti imalatı nasıl yapılır? Buzdolabı magneti üretimini aşama aşama anlatmaya başlayalım.

 

1. Görselin Basılması: Hazırlanan görsel çalışmanın baskısı 270 gr kuşe veya 300 gr Amerikan bristol kâğıt üzerine basılır. 300 gr Amerikan bristol üzerine baskı alınması daha iyi sonuç verecektir. Çünkü magnetler esnek malzemelerdir. Eğer düşük gramajlı bir kağıt ile magnet çalışması yapılırsa malzeme tok bir görünüme sahip olmayacaktır. Bu da müşteriyi mutsuz edebilir.

 

2. Selefonlama: Baskı alındıktan sonra görselin üstü selefonlanır. Selefon seçiminde firmalar genellikle parlak selefon kullanmayı tercih etmektedir. Çünkü müşterilerin genel tercihi bu yöndedir.

 

3. Görselin Magnet Üzerine Sıvanması: Sıvama, normal sıvama tutkalı ile yapılır. Eğer magnetin daha tok bir duruşa sahip olmasını istiyorsanız 1/9 oranında A-1 sertleştiriciyi tutkala karıştırabilirsiniz.

 

4. Presleme: Üzerine görseli sıvanmış olan magnet (tabaka magnet) preslemeye alınır. Presleme aşaması çoğu firma tarafından atlanmaktadır. Gerekçesi ise magnetlerin zaten ağır malzemeler olmasıdır. Üst üste konulan magnetler kendi ağırlığıyla baskı oluşturarak doğal bir pres etkisi meydana getirmektedir.

 

5. Bıçak Hazırlanması: Görselin gerektirdiği şekillere uygun olarak bıçak hazırlanır. Bu bıçaklar, eğer hep aynı ebatta çalışma yapacaksanız uzun süreli olarak kullanılabilir. Bıçakların körlenmesi yaklaşık 3.000 - 4.000 tabaka kesimi kadar sürmektedir. Körlenen bıçak atılır, yerine yeni bıçak yapılır. Bıçakların körlenmesi halinde ayıklanma sırasında magnet kenarında çapaklar kalabilir veya ayıklanma zor olabilir.

 

6. Magnetlerin Kesimi: Bıçağın pedallı kesim makinasına yerleştirilmesinin ardından tabaka magnetler kesime alınır. Pedallı kesim makinesi her seferinde tek vuruş yaparak tabaka magnet üzerinde bıçak ile kesim yapar. Tabakalar makineye tek tek ve elle sürülür.

 

7. Magnetlerin Ayıklanması: Magnetlerin ayıklanması elle yapılmaktadır. Ayıklanan magnetler kategorilerine göre istiflenip paketlenir. Magnetler artık buzdolaplarını süslemeye hazırdır.

 

Buzdolabı Magnetlerinde Hangi Tür Mıknatıslar Kullanılmalıdır?

Buzdolabı magnetleri yeni kullanım alanları ve cazip tasarımlarla günden güne buzdolaplarımızın üstünü kaplarken yeni nesil sorunlar da ortaya çıkıyor. Bu sorunlardan en önemlisi buzdolabı veya magnetin yapıştığı metal yüzey üzerinde oluşan çiziklerdir.

 

Eğer magnetin imalatı sırasında ferrite (kömür mıknatıs olarak adlandırılır, siyah renklidir) veya NdFeB magnetler kullanıldıysa magnetin yerinden sürüklenerek kaldırılması sırasında çizilme meydana gelecektir. Dolayısıyla hasas metal yüzeylerde çizilme yaşanmaması için buzdolabı magneti imalatı nasıl yapılır konusunun önemli noktalarından biri, tabaka magnet kullanılmasıdır. Tabaka magnetler kauçuk formunda olduğu için metal yüzeyler üzerinde çizilme veya zedeleme yapmaz.

İlk.com.tr İletişim

İhtiyacınıza & Hizmet Alanınıza En Uygun

Tabaka Magnetler İçin

Bizden Teklif Alın (0212) 438 05 16

Şirket, kurum, dernek, okul, parti vb. kurumlar için tabaka magnet ürünlerini en iyi şekilde sunarız. Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Teklif İsteyin

HAKKIMIZDA


Magnet ve mıknatıslı ürünlerde zengin çeşit ve ölçü seçeneklerimizle 2006 yılından beri hizmetinizdeyiz. Promosyon amaçlı magnetlerden, özel tasarım projelere her tür magnet mıknatıs ihtiyacınıza ‘yüksek kalite ve uygun fiyat’ ilkemizle yanıt veriyoruz. Ürünlerimiz N71 sertifikalıdır ve sağlık test raporlarına sahiptir. Buzdolabı magneti ve mıknatıs sektörünün lider tabaka ve rulo magnet tedarikçisi İlk Promosyon ve Matbaa Malzemeleri Ltd Şti sizlere en uygun fiyat ve yüksek kalite ile hizmet vermeye devam ediyor. 2006 yılından beri matbaaları, promosyon üreticilerini ve amatör kullanıcıları magnet ve mıknatısın zengin çeşitleri ile tanıştırırken, magnette trendi belirledik. Türkiye’nin en güçlü ve çeşit bakımından zengin stok hacmine sahip magnet mıknatıs hammadde ithalatçısı olarak, tabaka ve rulo magnet yanı sıra manyetik kategoriye dahil ürünlerimizi yurtdışına da ihraç ediyoruz. Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Sırbistan, Yunanistan, Makedonya, Azerbaycan, Kıbrıs ve Ukrayna’da ağırlıklı olarak tercih edilen magnet toptancısıyız.